ring met speciale blauwe saffieren

Deze heldere pastelblauwe ring is een enig exemplaar, een ring uit de ‘Starstruck’ collectie die met de hand gemaakt is in België. Vervaardigd uit 4,2 gram 18 karaat geel goud en 1,3 gram gezwart sterling zilver. De stenen zijn gezet in zwart gerhodieerd zilver om een zwarte achtergrond voor de stenen te creëren. Deze ring is met de hand gemaakt op de traditionele manier.
De stenen zijn gezet in mozaïek zetting met niet verhitte Burmese blauwe saffieren, niet verhitte blauwe roosgeslepen saffieren uit Sri Lanka en witte DEG-VVS briljant geslepen diamanten.
Afmetingen van het ovaal 15.35 x 12.34 mm. ( 0.604 X 0.48 inch )
Edelstenen:
23 X onverhitte briljantgeslepen blauwe saffieren uit Birma: 0.455 karaat
4 X onverhitte Roosgeslepen Blauwe Sapphieren uit Sri lanka: 0.50 karaat
Er bestaan twee soorten rose-cut. De ene soort is zoals de diamanten die onderaan vlak zijn en bovenaan bol met facetjes. De andere soort is zoals de rose-cuts in deze ring. Bovenaan zien ze er “gewoon” briljant geslepen uit maar als je er door/in kijkt zie je wel “rose-cut”, die zit in de slijp van de onderste facetten. Als je in/naar de steen kijkt, zie je duidelijk een ander effect dan wanneer je naar vb een briljant geslepen saffier kijkt.

11 X witte DEG-VVS briljant geslepen diamanten: 0.05 ct.

99% van de natuurlijke saffieren op de markt worden verhit om hun kleur te verbeteren.
Een klein percentage van de edelstenen heeft van nature een buitengewone kleur en hoeft daarom geen warmtebehandeling te ondergaan. Deze edelstenen zijn zeer zeldzaam. Door een saffier bij hoge temperaturen te verhitten, worden insluitsels opgelost die bekend staan als “zijde”, of “silk”. Deze zeer reflecterende rutielnaaldjes verstrooien het licht in een geslepen saffier en helpen zo de donkere facetten van de steen te verlichten en zijn schittering te vergroten. Niet noodzakelijk alle pas ontgonnen saffieren hebben deze insluitsels die voor meer licht zorgen, vb meer licht in de schaduw. Maar verhitte stenen hebben deze “silk” die voor het extra heldere oplichten zorgt sowieso niet meer.

Designer: Joke Quick  – Prijs: 4.829,00